Tyyli & pukeutuminen

Emmy hoitaa käytettyjen vaatteiden verkkokaupan puolestasi

Yhteistyössä Emmy Clothing Companyn kanssa

IMG_4291

Kun jokin aika sitten kirjoitin omasta Konmari-kokemuksestani, jätin käsittelemättä erään tärkeän aiheen: kuinka hankkiutua eroon tavaroista, joista on päättänyt luopua? Kaatopaikalle kippaaminen ei ole nykyihmiselle enää vaihtoehto. Joillekin kapistuksille löytyy ehkä käyttöä lähipiiristä. Sen lisäksi olen vienyt tavaroita kierrätyskeskuksiin ja joitain isompia juttuja olen myynyt netin huutokaupoissa. Vaatteet ovat oma lukunsa, sillä vaatekaappia läpikäydessä saattaa vapautua huomattava määrä tarpeettomaksi käyneitä mutta edelleen hyväkuntoisia vaatteita. Lapsiperheessä vaatevarastot ovat joka tapauksessa jatkuvan kierrätyksen alaisena, kun juniorit kasvavat ulos hihoista ja lahkeista.

IMG_3688

Laatumerkeillä on jälleenmyyntiarvoa, ja jos myytävää löytyy vaatekaapista paljon, saattaa hyppysissä pyöriä vaikkapa Jimmy Choo -korkkarien veroinen summa. Myytävien vaatteiden nostaminen vaatekaapista myyntilaatikkoon on projektin helpoin osuus – ja siihen se yleensä tyssääkin! Olen huomannut, että myytäväksi tarkoitetut vaatteet saattavat pyöriä nurkissani kuukausia tai pahimmassa tapauksessa jopa vuosia, kunnes lopulta kärrään ne kyllästyneenä keräykseen.

IMG_3647 IMG_3664

Välillä olen ryhdistäytynyt ja listannut laatikon päällimmäisiä myytäväksi. Nettihuutokaupoissa vaatteet menevät omien kokemusteni mukaan melko huonosti kaupaksi. Jossain vaiheessa testasin myös Facebookin kirppisryhmiä, mutta tuskastuin niiden av/yv/jono-kulttuuriin, noutoihin ja noutamatta jättämisiin, treffien sopimisiin ja postituksiin. Vaatteiden kuvaamiseen, tekstien kirjoittamiseen ja myyntiprosessiin meni niin paljon aikaa, etten kokenut touhua vaivan arvoiseksi. Minussa ei ole myöskään ole riittävästi kauppiashenkeä seistäkseni kirpputoripöydän takana ja itsepalvelukirppikset kuulostivat nekin liian työläiltä.

Arvatkaa, kuinka iloinen olin kuullessani Emmy-verkkokaupasta! Vihdoinkin palvelu, joka ottaa vastaan kirppislaatikkoni ja hoitaa homman puolestani kuitenkin niin, että kohtuullinen osa myyntituotosta jää itselleni. Emmyn toiminnan perustana on antaa käytetyille merkkivaatteille uusi elämä mahdollisimman helposti ja palvelu toimii avaimet käteen -periaatteella. Myyjän osalta tehtäväksi jää ehjien ja puhtaiden vaatteiden lähettäminen Emmyyn. Sitä varten voi tilata tai tulostaa postitustarran, käsittelykulut 6,90 e vähennetään myöhemmin myyntituotosta. Emmy hoitaa kaiken muun: vaatteiden valokuvaamisen, tietojen kirjaamisen, hinnoittelun sekä tietysti itse myyntiprosessin postituksineen. Parhaan tuoton saa lähettämällä myytäväksi tuotteita, joilla on kohtalaisen suuri jälleenmyyntiarvo – siis vähintään joitain kymppejä. Itse koen myyntiprovisiot reiluiksi palvelussa, jossa näin moni työläs vaihe on hoidettu puolestani.
IMG_4293
Emmy ei ole ainoastaan myyntipaikka vaan myös loistava ostospaikka niille, jotka eivät jaksa kahlata läpi kirppareita tai heilutella kyynärpäitä Facebookin myyntiryhmissä. Myynnissä olevat vaatteet ovat valikoitujen laatumerkkien tuotteita. Siinä missä nettikirppikseltä ostetuilla tuotteilla on korkeintaan perävalotakuu, Emmyssä kaikilla myyntiartikkeleilla on 14 vuorokauden maksuton palautusoikeus. Myynnissä on tuhansia naisten ja lasten vaatteita, ja lähiaikoina Emmy on ottamassa valikoimiinsa myös miesten vaatteet. Kattavan hakutoiminnon avulla voi helposti hakea tietyn merkkisiä tuotteita tai asettaa rajoitukset koolle, värille tai sesongille näin muutamia esimerkkejä mainitakseni. Ominaisuus on kätevä esimerkiksi lastenvaatteita hankkiessa, ja naistenvaatepuoleltakin löytyi heti jotain kiinnostavaa. Ainakin tätä julkaistessa tarjolla oli takeistaan tunnetun Ritva Fallan uudenveroinen untuvatoppis, ihana käyttämätön Marimekon kesäkassi ja uudet pinkit Puma-lenkkarit vapaa-aikaan.

IMG_4306

Onko siellä muita innokkaita vaatekaappien kevätsiivoajia? Kiinnostaako tällainen palvelu sinua?

Ps. Omia vielä myynnissä olevia tuotteitani voit kurkata täältä.

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  Kirsimarja
  13.3.2016 at 22:17

  Täällä myös on ollut kevätsiivous konmari metodilla:) nyt sitten IKEAn kassit odottavat kierrätykseen lähtöä. Minulla myös samankaltaisia fiiliksiä nettikirppiksistä eli ei oikein jaksa ko. myyntiprosessia.

  Itselläni on meneillään hyväntekeväisyys teema eli olen menossa keskiviikkona Pressan Helsinki Mission kirppikselle myymään ja tuotot lahjoitan 100 % hyväntekeväisyyteen. Nyt jo hyvä mieli tapahtumasta:)

  Olen kuullut jo aiemmin tuosta Emmysta. Pitänee miettiä jatkossa myös tuota vaihtoehtoa.

  Mutta loppuviimein – ihana tunne päästä eroon vaatteista jotka eivät tuo enää iloa;) ihan täysin en pystynyt konmari metodia noudattaa, mm. yhden paidan säästin venepaidaksi (huom! ei vielä venettä) ja toisen jätin muistoksi tyttöjen Tukholman shoppailumatkalta:D

  Hyviä kirppismyyntejä toivotellen, Kirsimarja

  • lisbet
   Reply
   lisbet
   14.3.2016 at 18:01

   Kiva kuulla, että olet saanut siellä projektin päätökseen ja löytänyt myös sopivan myyntipaikan. Hyväntekeväisyysaspekti kuulostaa erinomaiselta. Emmyssäkin on muuten mahdollista lahjoittaa tuotot SOS lapsikylälle tai Unicefille. Hyvää kirppispäivää sinulle keskiviikkona!

 • Reply
  Teljänneito Jessica
  14.3.2016 at 13:12

  Aivan mahtavalta kuulostava palvelu! Tämä kuulostaa juuri siltä, mitä itse olen pohtinut tarvitsevani 🙂 Osaatko sanoa miten pitkä kiertoaika/myyntiaika tuotteilla on keskimäärin?

  • lisbet
   Reply
   lisbet
   14.3.2016 at 18:03

   Mukava kuulla Jessica! Kiertoaika riippuu selvästi tuotteen kiinnostavuudesta. Oma myyntiprosessini on vielä kesken, mutta muutama kiinnostavampi juttu lähti aika nopeasti, sen jälkeen on ollut selvästi hiljaisempaa. Myyntiaika on 5 kuukautta, ja 3 kuukauden jälkeen hintoja alennetaan – luulen että siinä vaiheessa tuotteet liikahtavat aika nopeasti jos ovat mennäkseen kaupaksi.

 • Reply
  Laura
  15.3.2016 at 16:33

  Tämä voisi ratkaista myös allekirjoittaneen vaateongelman. Niitä IKEAn nyssyköitä on vaikka muille jakaa :).

  • lisbet
   Reply
   lisbet
   15.3.2016 at 20:40

   Hyvä jos tästä sai vinkkiä!

 • Reply
  Anri
  25.4.2016 at 16:14

  Kuulostaa ihan mahtavalta palvelulta tämä Emmy! Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla. Itsekin olen kyllästynyt face-kirppisten varailu- ja postitusrumbaan. Itsepalvelukirppikset on hyviä, jos vaatteita on paljon, mutta kahden pienen lapsen kanssa en taida viitsiä. Kerrothan omat kokemuksesi Emmystä, onko vaatteet menneet hyvin kaupaksi? Ps. Sinulla on ihana blogi 🙂

  • lisbet
   Reply
   lisbet
   1.5.2016 at 21:41

   Kiva että löysit tänne! Mun myyntiprojektini Emmyssä on vielä kesken, mutta tosiaan alussa menivät kaupaksi selvästi muutamat halutummat jutut, sen jälkeen on ollut hiljaisempaa. Odotan vielä jotain tapahtuvaksi, kun myyntihintoja alennetaan loppumyyntiä kohden.

  Leave a Reply