Koti & sisustus

Sofian raikkaasti sisustettu soluhuone

opiskelija-asunto-3

On se aika vuodesta, jolloin aloitellaan opiskeluja ja sisustetaan ensiasuntoja. Blogini lukijat taitavat olla enimmäkseen soluasumisvaiheen jo ohittanutta väkeä, mutta ehkäpä siellä ruutujen takana on tänä syksynä kannettu sukulaislasten tai oman jälkikasvun muuttolaatikoita ja mietitty miten uusi koti laitetaan kodikkaaksi ja toimivaksi.

Sain kuvata tätä juttua varten Sofian raikkaan opiskelija-asunnon. Jutuissani usein vilahteleva Sofia on siis mieheni sisko ja ehkä vähän minunkin nykyään. Tämä soluhuone on hieno esimerkki siitä, miten kodista voi tehdä omannäköisen ilman rajatonta budjettia ja suuriin puitteisiin kajoamatta. Esimerkiksi monet huoneen kalusteista ovat second hand -löytöjä tuttavilta. Pienen kodin tunnelma on harmoninen, kun väripaletti on rajoitettu eikä tavaraa ole liikaa. Sofia itse sanoo, että värimaailma on peräisin työpöydällä olevasta Ork Postersin Los Angeles-julisteesta. Se oli ensimmäisiä asioita, jonka hän hankki uuteen kotiinsa.

Opiskelijan asumisratkaisuissa pääsee harvemmin valikoimaan lattiamateriaalejaan tai maalaamaan seiniä mieleisekseen. Monissa opiskelija-asunnoissa on rajattu myös mahdollisuutta porata reikiä seinään, ja taulut toivotaan ripustettaviksi seiniin kiinnitettyihin listoihin. Sofian huoneessa taulut ja peilit nojailevat rennosti seiniin. Sängyn yläpuolella oleva maailmankartta on sisustustarra, joka on helppo irroittaa jälkiä jättämättä. Punertava lattiamateriaali puolestaan raikastuu huoneen mustavalkoisesta sisustuksesta, mutta lämpöisiä puunsävyjä löytyy myös yöpöydästä ja työpöydän tuolista.

Kirjahyllyä täällä ei ole. Kirjat ja opiskelumateriaalit piiloutuvat yhteen huoneeseen kiinteästi asennetuista komeroista, mutta vastineeksi osa vaatteista saa olla esillä rekille ripustettuna.

opiskelija-asunto-1

Usein soluhuoneiden valaistus perustuu yhteen keskellä huonetta roikkuvaan kattovalaisimeen. Sofia on kiertänyt bulkkiratkaisun kiinnittämällä kattopistokkeeseen valosarjan ja kytkemällä valosarjaan himmentimen, jolla valon voimakkuutta voi säätää. Sängyn Sofia teki liittämällä toisesta kalusteesta irroittamansa pyörät runkopatjaan. Näin sänky siirtyy helposti joko huoneen seinustalle tai jalkopää kohti keskilattiaa, kuten näissä kuvissa.

opiskelija-asunto-2

Aika kiva koti, vai mitä pidätte? Itse taidan pistää erityisesti valosarjaidean korvan taakse. Ja tuon ihanan polkupyörän, tahdon samanlaisen!

You Might Also Like...

10 Comments

 • Reply
  Irina - White & Fresh
  2.9.2016 at 08:53

  Vau, todella vaikuttava sisustus! Kaikki toimii näppärästi pienessä tilassa. 🙂

  • lisbet
   Reply
   lisbet
   5.9.2016 at 22:53

   Minustakin tämä on tosi hieno! Oma solukämppäni oli kyllä jotain ihan muuta 😀

 • Reply
  Marjukka
  4.9.2016 at 19:57

  Kaunis,nuoren opiskelijan huone josta löytyy kaikki tarpeellinen.Kekseliäs tuo kattovalaisin jossa himmennin, tuo mukavasti tilaan tunnelmaa.

  • lisbet
   Reply
   lisbet
   5.9.2016 at 22:57

   Näin on, Sofialla on kyllä silmää sisustamisessa(kin).

  • Reply
   Valo
   5.9.2016 at 23:19

   Mikä / mistä tuo ”kattovalaisin” on? Riittääkö siinä valoteho normaalin valaisimen korvaajaksi. Olen miettinyt vastaavaa, mutta epäilyttää ovat enemmän koristetarkoitukseen ja valoteho ei riitä valaisemiseen.

   • lisbet
    Reply
    lisbet
    6.9.2016 at 11:28

    Sofia on ostanut sen Habitaresta, ei valitettavasti muista merkkiä (jokin myös ulkovalokäyttöön tarkoitettu sarja?) Valaisinteho kuulemma riittää hyvin ja himmentimen teho on harvoin täysillä. Pohjimmiltaan kai polttimoiden teho ratkaisee asian.

    • lisbet
     Reply
     lisbet
     6.9.2016 at 21:31

     No nyt tuli merkkikin, kyseessä on Konstsmiden valosarja.

     • Valo
      8.9.2016 at 01:15

      Kiitos teille molemmille! Sofialle erityisesti: onnea uuteen kotiin ja opintoihin!

 • Reply
  katja
  7.9.2016 at 16:21

  vauu!! ihan super hieno!

  • lisbet
   Reply
   lisbet
   7.9.2016 at 19:53

   Sofialla on kyllä silmää 😀

  Leave a Reply