Kauneus

Vastaus pikaiseen ja hehkuvaan arkilookiin

Kaupallinen yhteistyö Asennemedian ja Nivean kanssa

Työni suurinta luksusta on, että saan istua maskeeraajan tuoliin ennen ihmisten eteen astelemista. Sillä on kuitenkin kääntöpuolensa, tarkemmin sanottuna kolme kääntöpuolta: 1) joudun aina lähtemään töihin ilman meikkiä, 2) meikki on muodostunut mielessäni synonyymiksi paksulle pohjalle, raskaille rajauksille, kunnon varjostuksille poskilla ja luomilla, ja sen poistaminen illalla kestää kymmenen minuuttia. 3) Koska meikkaaminen on näin vaivalloista ja koska en rutiininomaisesti meikkaa edes töihin lähtiessä, en oikeastaan meikkaa tavallisina päivinä koskaan.

Ei minusta ruokakauppaa varten tarvitsekaan ehostaa, saati sitten roskien viemistä. Mutta nyt kun on tullut pyörittyä opiskelujen vuoksi ihmisten ilmoilla, olen yrittänyt tsempata arkimeikin kanssa. Pikameikiltäni haen luonnollista, tervettä hehkua sekä tietysti huoliteltua ulkonäköä, joka tuo itsellekin hyvän olon. Tärkeintä siinä on tasainen ihon väri ja tummien silmänalusten piilottaminen. Yhteistyö Nivean kanssa sattui hyvään ajankohtaan, sillä sain testiin heidän ihonhoitosarjansa sekä uuden Cellular Perfect Skin -sarjan tuotteita, jotka osoittautuivat korvaamattomiksi nopean meikin luomisessa. Minulle on aiemminkin vihjailtu, että vastaus pikaiseen ja hehkuvaan arkilookiin saattaa löytyä sävyttävien päivävoiteiden puolelta, mutta näköjään meille kovapäisimmille tuotteet pitää kantaa kotiovelle asti, jotta sanoma menee perille.

nivea-3

Saanko esitellä: Nivean Cellular Perfect Skin -sarjan Skin Perfecting Fluid, jonka myötä sävyttävät päivävoiteet astuivat pysyvästi elämääni. Kun tätä pursottaa pumppupullosta, tuote on harmahtavaa geeliä, mutta iholle levitettäessä voide sulautuu kauniisti ihon sävyyn. Ainakin minun kalpeille talvikasvoilleni se antoi myös sopivasti lämmintä hohdetta – sellaista meren jäällä vietetystä aurinkoisesta päivästä peräisin olevan näköistä, tiedättehän. Toisaalta tuote sisältää myös merkittävimmän anti-age-hoidon, jonka kosmetiikka voi tarjota, eli kunnon UV-suojakertoimen päivittäiseen käyttöön. Aurinko nousee nyt päivä päivältä korkeammalle ja UV-säteilyn voimistuessa mm. maksaläiskät eli melasmat pyrkivät tummumaan. Maksaläiskiä vastaan taistelee myös Cellular Perfect Skin -tuotteiden sisältämä lumicinol-ainesosa (b-resorsinoli), joka pyrkii hillitsemään ihon melaniinia tuottavan tyrosinaasientsyymin toimintaa, jos se on liiaksi aktivoitunut. (Meren jäällä vietettyjä sunnuntaipäiviä varten kannattaa puolestaan suojautua Nivean Anti-Ageing Face Sun Creamilla, jossa on suojakerroin 30.)

Cellular Perfect Skin -sarjan Eye Illuminator on puolestaan silmänympärysiholle tarkoitettu kevyt voide, jonka joukossa on valoa heijastavaa pigmenttiä. Pelkkä valokynä ilman muuta meikkiä tai meikkipohjaa saattaa luoda pöllömäisen vaikutelman, mutta tämä tuote sopii hyvin käytettäväksi niinäkin päivinä, jolloin meikki on kevyt.

Molemmat tuotteet on helppo levittää kasvoille sormin, mikä osaltaan nopeuttaa meikin tekoa. Jos haluaa peittävämmän pinnan, joukkoon voi sekoittaa vaikka pisaran meikkivoidetta, ja lopputulos on edelleen kuulas ja luonnollinen. Viime viikkojen arkimeikkirutiinissani olen esimerkiksi pyöräyttänyt Nivean Eye Illuminatoriin tilkan peitevoidetta, jotta saan ohuen silmänympärysihon alta kuultavat verisuonet peittoon – muutoin tuotteiden ihon väriä tasoittava vaikutus on täysin riittävä arkikäyttöön.

nivea-2

Oikeastaan aamun pikameikin teko alkaa jo edellisenä iltana, sillä se kaipaa alleen hoidettua ja kosteutettua ihoa. Poistan meikin ja käytän kasvovettä joka ilta, lisäksi kuorin kasvojen ihon muutaman kerran kuussa. Yöksi olen viime viikkoina levittänyt Cellular Perfect Skin -yöseerumia. Huomasin, että kun noin kuukausi sitten aloitin tämän kokeilujakson, ihollani oli pintakuivia kohtia, joihin päivävoiteen pigmentti pyrki tarttumaan. Nyt voide kuitenkin levittyy jo tasaisesti ja laitan sen pitkälti tehokkaan yöseerumin piikkiin. Myös yöseerumi on tehty ihon värisävyä tasoittavaksi.

nivea-11

Mitä muuta arkimeikkini sitten sisältää päivävoiteen ja silmänympärystuotteen lisäksi? Vain kulmat, ripset ja posket. Kulmat pyrin pitämään aina siisteinä ja muotoon nypittyinä ja pikameikissäni levitän niihin  pikkuisen väriä siveltimellä ja puuterimaisella kulmavärillä. Taivutan ripset ja sivelen vedenkestävää maskaraa. Lopuksi laitan aivan pikkuisen punaa poskipäille. Meikin teko kestää kokonaisuudessaan 5-10 minuuttia. Myönnetään, että joinain aamuina sekin on liikaa mutta useimmiten sopiva rako kyllä löytyy! Nivean tuotteet jäivät mieleen hinta-laatusuhteeltaan erinomaisina ja helposti arkikäyttöön sujahtavina, joten joskus siis pieni päivitys meikkipussiin voi ratkaista ongelman.

Käytättekö te aikaa meikkaamiseen aamuisin? Onko siellä muita ”kaikki tai ei mitään” -meikkaussyndroomasta kärsiviä?

You Might Also Like...

11 Comments

 • Reply
  Kerttu
  15.3.2017 at 07:44

  Nyt menee testiin, kiitos tästä postauksesta!

 • Reply
  Sari
  15.3.2017 at 10:35

  Tuo silmänympärysvoide on kerrassaan loistava! En olisi sitä muuten ostanut, mutta bette boxissa sen sain ja hämmästyin, mite hyvin se silotti ja heleytti tummia silmänalusia. Itsekin laitan vielä peitevoidetta päälle, mutta tämä kuuluu myös aamurutiineihini.

 • Reply
  S - beauty of life
  15.3.2017 at 16:14

  Mä oon niiin huono meikkaamaan ja en meikkais varmaa koskaan, jos ei ois pakko. Siis toki tykkään meikatusta lookista, mutta oon vaan liian laiska! Mäkin meen yleensä suhteellisen naturaalilla lookilla, meikkivoide, kulmat ja jos en laita ripsaria niin ainakin käännän ripset.

 • Reply
  Susanna
  15.3.2017 at 17:52

  Kuulostaapa hyviltä tuotteilta, ehkä ostan testiin. Ripsientaivutin näyttää jämäkältä, mistä/minkä merkkinen se on jos saa kysyä 🙂 oma on ihan rimpula ja pitäisi päivittää..

 • Reply
  Idis & Interiööri
  15.3.2017 at 21:57

  Nivea on kyllä tuttu monen tuotteen osalta, mutta tuo Fluid on kokeilematta. Kiitos vinkistä!

  Melko nopea on arkimeikki täälläkin…joskus ripset värjätään vasta työpaikan pihassa 😀

 • Reply
  suvi m / Valkoinen Harmaja
  16.3.2017 at 17:08

  Tuo silmänympärysvoide oli hyvä vinkki! Täytyy pistää se korvantaakse, sillä kärsin tummista silmänalusista. Minulla on sen verran epätasaisen värinen iho, että tarvitsen CC-voidetta tai ihan meikkivoidetta – kaikki sävyttävät päivävoiteet, joita olen kokeillut ovat tuntuneet liian ohuilta.

 • Reply
  Piia
  16.3.2017 at 18:55

  Nyt vauvan kanssa kotona ollessa olen laiskistunut niin meikkaamisen kun muutenkin ihon hoidon suhteen ja olisi tehtävä varsinkin tuon viimeisen kanssa pian joku ryhtiliike, sillä ikä ja kolme lasta alkavat pikkuhiljaa näkyä kasvoilta vaikka kuinka sen yrittäisin kieltää… ;D
  Täytyy ainakin tuo yöseerumi ensi kerralla kaupassa käydessä matkaan napata ja aloittaa vaikka sillä!

 • Reply
  Riikka
  16.3.2017 at 22:55

  Minulla nopea arkimeikki koostuu värillisestä päivävoiteesta, valokynästä, ripsiväristä, huultenrajauskynästä ja huulipunasta. Kulmat harjaan myös ojennukseen ja ne yritän pitää siistiksi nypittyinä. Ripsiväriä käytän usein ihan kotonakin, näyttää oma peilikuva paljon pirteämmältä 🙂

 • Reply
  katri / tohkeissaan
  17.3.2017 at 23:02

  Hui, vaikuttaa aika tymäkältä tuo studiomeikki! Varsinkin näin kun on tottunut aika kevyeen mineraalimeikkipohjaan.. Mitä muuten opiskelet? Minusta on ihanaa, kun voi keksiä kaikkea uutta opiskeltavaa ja on mahdollisuuksia kehittyä mihin vaan!

 • Reply
  Pia
  18.3.2017 at 13:19

  Kiitos vinkistä! Sinulla on tosi kauniita kukkakuvioisia vaatteita. Saako kysyä mistä tuo ihana aamutakki on?

 • Reply
  Westend Mum
  23.3.2017 at 13:21

  Olen ohittanut sävyttävät päivävoiteet vähän ”höpöhöpönä”. Täytyykin kokeilla, jos ne ovatkin maineensa arvoisia 🙂
  http://westendmum.fi

 • Leave a Reply